Wintersport

Onze Gipsy

Wintersport in Winterberg & Willingen

Winterberg

Dorp Winterberg

In het Duitse dorp Winterberg, waan je je in een andere wereld. De brede pistes rond het dorp zijn goed geprepareerd en onderaan de pistes kun je gratis je auto kwijt.

Gebied & pisten
Het skigebied rond Winterberg is vooral geschikt voor de beginnende skiër. Er zijn natuurlijk ook rode afdalingen, maar niet heel veel en zwarte pistes zijn er nauwelijks. De geoefende skiër zal hier vrij snel zijn uitgekeken. Een aantal verlichte pistes is een paar dagen per week tot laat open. De sneeuwkanonnen zijn hier net als de liften uiterst modern.

Snowboard / Langlauf
Voor snowboarders biedt Winterberg een Funpark en er ligt zo’n 200 km aan langlaufloipes. De verscheidenheid aan mogelijkheden maakt Winterberg geschikt voor een breed publiek.

Wandelen
Het glooiende berglandschap rond Winterberg kent meerdere natuurparken. De wandelroutes in de parken zijn goed onderhouden en leiden door het hele gebied.

Voor de kinderen / families
Winterberg is toegankelijk voor de allerkleinsten. Vanaf 36 maanden kunnen ze terecht in een kinderopvang met speciale babypiste en babylift. Ook in de restaurants zijn ze berekend op een jong publiek. Met uitgebreide kindermenu’s worden de jongste gasten hier op hun wenken bediend. Uiteraard zijn er ook voor volwassenen verschillende skischolen en verhuurgelegenheden!

Après-ski
Naast de traditionele après-skihutten op de pistes kun je in Winterberg naar het casino of gewoon lekker het dorp in. De gratis parkeerplaatsen houden het verkeer daar grotendeels weg, wat het gezellige marktplein alleen maar ten goede komt. Ook is er voor de snelheidsduivels een bob- en rodelbaan.

Pistes

Alpine

Loipe

Blauw

Rood

Zwart

:

:

:

:

:

40,0 km

160,0 km

18,0 km

18,0 km

4,0 km

Liften

Sleepliften

Stoeltjesliften

:

:

53

5

Willingen

Dorp Willingen

Op slechts 25 km vanaf Frankenau kom je aan in een wereld van bergen, bossen, riviertjes en meren. Te midden van al dat natuurschoon ligt het plaatsje Willingen. Een charmante nederzetting met knusse straatjes.

Gebied & pisten
De bergen van Willingen zijn niet robuust genoeg om veel uitdagend skiplezier te bieden. Het gebied telt ruim 15 pistekilometers, verdeeld over de kleuren rood en blauw. Kinderen en beginners zullen zich hier goed vermaken. De rest is met skiën in een paar dagen wel klaar.

Snowboard / Langlauf
Er zijn geen speciale voorzieningen voor snowboarders. Ook voor hen vormen de pistes uitstekend oefenterrein. Het bosrijke heuvellandschap dat het dorp Willingen omringt, is gemaakt voor de langlaufsport. Met 90 kilometer aan loipes, variërend van licht en vlak tot zwaar en steil, zijn kilometervreters van alle niveaus hier niet één-twee-drie uitgegeten.

Wandelen
Meer dan 30 km sneeuwvrij gemaakte winterse wandelpaden doorkruisen het landschap van Willingen. Wie daar geen genoegen mee neemt, kan sneeuwschoenen en een gps huren en genieten van grenzeloos wandelplezier.

Voor de kinderen / families
In Willingen zijn verschillende skischolen actief die allen extra aandacht besteden aan kinderopvang en skiles voor kinderen. Op de toegankelijke oefenweides van het vriendelijke plaatsje maken kinderen de dienst uit. Plezier in het skiën krijgen ze hier met de paplepel ingegoten.

Après-ski
Willingen beschikt over tal van faciliteiten, zoals een lagune-avonturenbad, een ijssporthal, een skate- en tennisbaan en een sprookjes- annex wildpark. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende barretjes en zelfs enkele discotheken waar je terecht kunt voor een drankje en/of een dansje.

Alpine

Loipe

Blauw

Rood

:

:

:

:

15,0 km

20,0 km

6,0 km

9,0 km

Sleepliften

Stoeltjesliften

:

:

17

1

Battenhausen

Trouwens een leuke tip voor beginnende skiers is ook het skigebiedje in Battenhausen (13 km)      http://www.skilift-battenhausen.de

In Züschen , iets voor Winterberg is er een heel leuk skigebied met zowel oefenliftjes voor de kleintjes alsook een aantal pistes voor gevorderde en een leuke extra Piste om te sleeen (met lift en tubes).
Het voordeel is, lekker skien en toch niet zo druk als in Winterberg en Willingen.
 
Meer info onder :
http://www.ahre-skiverleih.de/
http://www.snow-world-zueschen.de/