Wandelroutes

Onze Gipsy

Wandelkaarten

In onze vakantiewoning hebben we kaarten liggen van de omgeving.
Ook zijn er kaarten waar op verschillende wandelroutes op staan. Dat zijn niet van die lange wandelroutes bv een wandeling door de velden naast het Feriendorf Frankenau die is 3.6 km en duurt ongeveer 1 1/2 uur.
Zo hebben we er een stuk of 15 wandelroutes
     

Er is nu ook een wandel app die u op de telefoon kunt zetten.

NationalparkKellerwald-Edersee deze staat in de app store en in de play store .

Deze kunt u gratis downloaden.

U kunt ook een app in Play Store op uw telefoon zetten / bergfex/tochten //groen met 3 bergen. Daar op kunt u zien waar u loopt. Erg handig 

Kellerwaldsteig

Een bijzondere attractie voor wandelaars in het landschapspark Kellerwald-Edersee is het ca. 150 kilometer lange rondlopend wandelpad “Kellerwaldsteig”. Het verbindt het nationaal park met het landschapspark, de bergen rondom de Edersee met de Hohe Keller in het zuiden van het landschapspark en alle gemeentes van de streek. De lengtes van de etappes bedragen tussen 12 en 18 kilometer. De gehele route is aangeduid met een “K”.

www.kellerwaldsteig.de

www.nationalpark-kellerwald-edersee.de

Urwaldsteig

Rondom de Edersee leiden kronkelende paden over stok en steen tot onvergetelijke natuurbelevenissen – laatste echte oerwouden – met adembenemende uitzichten op het schitterende bos- en meerlandschap van de vakantiestreek Edersee en het nationaal park. Op ongeveer 70 kilometer beleeft u de wilde natuur overal, waar u ook gaat. Grillige boomvormen nemen u mee in de wereld van de kobolden en de gnomen en in het nationaal park loopt u door de oorspronkelijke loofbossen.


Een exclusieve belevenis is een meerdaagse wandeling van meerdere etappes. Toegangswegen zijn vanuit alle plaatsen aan de Edersee aangeduid. Ook beginnend aan de parkeerplaatsen van de Urwaldsteig zijn avontuurlijke tochtjes van halve of hele dagen mogelijk.


www.urwaldsteig-edersee.de

Fahrendriesch-Route

De valkruidbloem wijst u de weg naar de Fahrentriesch. Overal, waar u gaat, wordt u begeleid door heideresten, hoedebomen en holle wegen als getuigen van een historisch agrarisch gebruik van de grond. Op delen van het traject doorkruist hier het 160 km lange Kellerwaldpad het nationaal park.
Langs het Elsebachpad kunt u met behulp van 40 informatieborden de geheimen van het bos ontdekken. Maak met uw kinderen kennis met de eeuwige kringloop van worden en vergaan. Niet ver van hier ligt de uitkijkplaats Hagenstein.

Vertrekpunt: nationaal park-wandelparkeerplaatsen „Elsebach“ bij Schmittlotheim

Lengte-8.5km
Het logo van de route is de valkruidbloem
Quernstkapelle

Een populaire wandelbestemming op slechts een paar kilometer
lopen van ons vakantiehuisje is de "Quernstkapelle".
Deze kapel is in 2006 herbouwd op de lokatie waar in de twaalfde
eeuw al een kerk met twee torens stond. Ze was het religieuze
centrum voor de dorpen in de omgeving, alsmede de centrale
begraafplaats.

De Oplandsteig

De Uplandsteig is een pittige wandelroute van 64 km lengte. De route voert u door de gehele gemeente Willingen (Upland) langs alle 9 dorpjes. U zult zien dat tijdens deze wandeling het uitzicht steeds verandert. U loopt door gemengd bos, beukenbos, dennenbos, velden, bloeiende weiden, door drassige gebieden en over de Hochheide. De fantastische uitzichten die u onderweg kunt genieten, zijn niet te beschrijven, die moet u zelf beleven.

1e  etappe (22 km): Willingen – Eimelrod. Het pittigste deel van de Uplandsteig, waarbij ongeveer 500 meter omhoog geklommen moet worden. De beloning hiervoor bestaat uit geweldige uitzichten. Het eerste deel leidt door gemengd bos en dennenbos, daarna door weiden en velden.

2e etappe (21 km): Eimelrod – Diemelquelle. Door de kleinere Willinger dorpjes, langs een meer, door een natuurreservaat tot aan de oorsprong van de Diemel. Onderweg kunt u steeds weer van het landschap genieten als u de fantastische uitzichtpunten passeert.

3e etappe (21 km): Diemelquelle – Willingen. Beleef de ongerepte natuur met zijn Hochheide, moerassen, orchideeënweiden en bossen. U komt op de hoogste berg van het Sauerland, de 843 m hoge Langenberg, en vindt onderweg heel oude grensstenen evenals een historische plaats - de plaats van terechtstelling.

www.uplandsteig.de